Zo kom je als bedrijf net even wat professioneler over!

Na een lange tijd in loondienst geweest te zijn, heb je besloten om iets voor jezelf te beginnen. Je bent toe aan het extra verantwoordelijkheid en wilt ook graag je eigen uren in kunnen vullen. Je hebt ook inmiddels genoeg ervaring opgedaan om je expertise te ‘verkopen’  aan een ander. Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid aan de slag gaat, besluit je om je toch wat te verdiepen in het ondernemen. Een zeer verstandig besluit wat je zeker kan helpen. In dit artikel geven we enkele tips voor startende ondernemers

 

Zorg voor ondertekende mail 

Als je binnenkort een bedrijf gaat beginnen, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je elke mail op dezelfde manier afsluit. Een ondertekende mail straalt professionaliteit uit. Vooral in het begin bij het binnenhalen van nieuwe klanten, is het essentieel dat dit geregeld is. De ondertekening van je mail kan je regelen via je mail server. Let er wel op dat je mailaccount aansluit bij je bedrijfsnaam. Daarnaast dient je mail account ook aan te sluiten bij je website. Denk hij vooraf goed over na en zorg er voor dat alles mooi met elkaar overeenkomt.

 

Kies voor een telefoonservice

Bij het runnen van een bedrijf is het erg belangrijk dat je goed bereikbaar bent. Ik kan natuurlijk voorkomen dat je gedurende de dag niet beschikbaar bent om de telefoon op te nemen. In dat geval is het zeer aan te raden om gebruik te maken van een telefoon service. Er neemt dat iemand anders voor je de telefoon op en verbindt de beller met de juiste persoon. Mocht jij dan niet beschikbaar zijn dan kan eventueel één van je werknemers de telefoon opnemen. Verdiep vooraf wat teen telefoonservice jou ongeveer gaat kosten. Het is begrijpelijk dat je hier in de start van je carrière niet te veel geld aan kwijt wilt zijn. Gelukkig betaal je in veel gevallen per telefoon gesprek/tijdsduur. De kosten zullen hierdoor in het begin relatief laag zijn. Om gebruik te maken van de professionele antwoordservice, kun je in sommige gevallen ook profiteren van een gratis proefperiode. Zo zijn er bedrijven die je de eerste 30 dagen gratis gebruik laten maken van een service. Dit zodat je kennis kunt maken met hoe het werkt en later kunt besluiten of je het wat vindt. Zo niet dan zitten er voor de rest geen kosten aan verbonden.