Zo creëer je je eigen Ibiza look

Ben je momenteel aan het verbouwen? Of wil je heel graag je huis omtoveren in een andere stijl? Iets zomers? Iets zonnigs? Dat kan! Dan is wellicht de Ibiza look iets voor jou. Mooi strak wit met veel natuurlijke producten. Denk hierbij aan hout, riet en veel planten. Om je woonkamer, huiskamer of douche hierna om te toveren is helemaal niet zo ingewikkeld. Door een paar kleine aanpassingen kan het al direct voelen alsof je op vakantie bent. Wil je weten hoe jij je huis kan omtoveren tot een echt Ibiza home? Lees dan verder.

We gaan van buiten naar binnen

Kenmerkend aan Ibiza is de mooie natuur die heel erg goed zichtbaar is. Zowel binnen als buiten. Je kunt dus heel eenvoudig wat planten aan je interieur toevoegen. Goede voorbeelden van planten in Ibiza stijl zijn: strelitzia plant en monstera. Zowel de strelitzia plant als de monstera zijn grote planten.

De monstera past zo goed vanwege zijn unieke vorm. De monstera is namelijk mooi open. Soms zitten er bij de monstera aan de buitenzijde scheuren, maar soms zitten er bij de monstera binnenin het blad ook mooie ronde gaten.

Het grootste voordeel aan de monstera is dat deze met bijna alle planten te combineren is en in veel verschillende maten verkrijgbaar. Daarnaast is het zo dat de monstera de lucht zuivert.

De monstera is heel mooi te combineren met de strelitzia plant. De strelitzia plant is een grote plant die heel erg mooi staat in de woonkamer, maar ook in de badkamer, de slaapkamer, enzovoort. Ook heb je naar de strelitzia plant weinig omkijken. En zo kun je in je Ibiza huis genieten van de mooie groene bladeren. Het hele jaar door!

Riet in het verschiet

Kenmerkend aan Ibiza is dat ze veel natuurlijke producten gebruiken. Riet is hiervan een heel goed voorbeeld. Je kunt denken aan rieten stoelen, maar ook bijvoorbeeld aan een rieten mand. Met een rieten mand komen namelijk ook de kleuren van de strelitzia plant en monstera heel mooi naar voren. Dit komt doordat riet een bruine kleur van zich heeft. Hierdoor breng je nog meer het Ibiza interieur naar voren.

Wit, wit en nog eens wit

Wanneer je echt helemaal Ibiza stijl wilt maken van je woning is het, het beste om de kleur wit te gebruiken. Door het wit komen zowel de kleuren van de planten, maar ook van het riet beter naar voren. Daarnaast kun je er altijd voor kiezen om één bepaalde kleur naar voren te laten komen. Denk hierbij aan mooi blauw. Maar wanneer je het rustig houden wil, kun je het beste kiezen voor de natuurlijke kleuren. Zo breng je Ibiza naar jouw Nederlandse woning.