Wat kun je maken van een kartonnen doos?

Ieder huishouden zal per jaar heel wat kartonnen dozen ontvangen thuis. Je kunt met deze dozen van alles doen. Als je ze niet weg gooit, zul je er na een aantal jaar een heel huis van kunnen bouwen. De kans is groot dat deze dozen snel bij het oud papier belanden, maar je kunt er een aantal leuke dingen mee doen. Het is namelijk best zonde om deze dozen weg te gooien, vooral als ze later nog goed van pas kunnen komen. Als je een plek in huis hebt om ze te bewaren, is het aan te raden om dit ook te doen.

 

Het gebruiken van kartonnen dozen als verzenddozen

Tegenwoordig verzendt eigenlijk iedereen wel eens een pakketje. Je kunt met kartonnen dozen een hoop dingen verzenden. Denk bijvoorbeeld aan spulletjes die je tweedehands verkoopt of een cadeau voor een vriend of vriendin. De dozen die jij als pakket zult ontvangen zijn vaak in een prima staat en kunnen hergebruikt worden. Het enige wat je hiervoor moet doen is het verwijderen van de etiketten van de doos en eventueel iets van versiering op de doos doen. Zeker als het een cadeau is, is het leuk om er iets moois van te maken. Het versieren van een kartonnen doos kost niet veel tijd en zal het cadeau een stuk persoonlijker maken. Niet alleen degene die de doos ontvangt zal het waarderen, maar ook voor het milieu is het erg goed om een kartonnen doos te hergebruiken. 

 

Het gebruiken van kartonnen dozen als opbergdozen

Iedereen heeft thuis een grote hoop aan spullen die ze niet dagelijks gebruiken. Het is erg vervelend als al deze spullen maar rondslingeren in het huis. Daarom is het fijn als deze spullen verpakt kunnen worden en ergens worden opgeslagen in het huis of een opslag. Om je ruimte efficiënt te gebruiken is het erg handig om in het bezit te zijn van een groot aantal kartonnen dozen. Je kunt onder andere schoenen, boeken en andere artikelen gebruiken die je wel wilt bewaren, maar niet snel nodig zult hebben. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen om dozen in je kledingkast te bewaren zodat er meer ruimte overblijft voor andere dingen. Op deze manier kun je eenvoudig bij je spullen en zal het er een stuk netter uitziet. Je kunt op deze manier het milieu verbeteren en jezelf ook een hoop tijd en ruimte besparen.