Wat is een rolcontainer?

Als je een eigen woning hebt, dan krijg je hier wekelijks mee te maken. De afvalcontainer moet weer geleegd worden en daarom zal deze aan de weg moeten worden gezet. Deze afvalcontainers worden rolcontainers genoemd. Rolcontainers krijg je als particulier gratis bij de woning die je koopt of huurt. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, betekent dit dat je zelf een rolcontainer moet aanschaffen. Rolcontainers worden gebruikt voor het scheiden van afval. Zo kun je papier/karton, plastic en restafval scheiden. De rolcontainers worden al gauw gemakkelijk gebruikt door je medewerkers. 

Afval scheiden is beter voor het milieu 

Het scheiden van afval is beter voor het milieu. Doordat je afval scheidt, komt er minder uitstoot waardoor de lucht dan ook minder wordt vervuild. Ook voor de gezondheid van de mens in dit enorm belangrijk. Het scheiden van afval bestaat al erg lang. Tegenwoordig kan je streng gecontroleerd worden op het scheiden van het afval. Bij bedrijven kun je hier al gauw mee te maken krijgen en daarom is het van belang om afval zorgvuldig en op de juiste manier te scheiden. 

Geen rolcontainer kopen, maar huren

Als bedrijf ben je niet verzekerd over hoelang jij in het bedrijfspand gevestigd wilt blijven. Voor net opkomende bedrijven, is het daarom niet handig om veel spullen aan te schaffen. Bij het aankopen van nieuwe spullen horen ook rolcontainers. Ben jij er niet van verzekerd dat jij de rolcontainer lang kan of gaat gebruiken? Dan heb je de mogelijkheid om een rolcontainer te huren. Een rolcontainer huren kun je erg gemakkelijk doen. Zo gemakkelijk is het ook nooit geweest en daarom kiezen veel bedrijven ervoor om een rolcontainer te huren. Als je een rolcontainer huurt, wordt de container bezorgt op het opgegeven adres. Dit betekent dat je binnen enkele dagen de rolcontainer in gebruik kan nemen. 

Verschillende afvalsoorten 

Er zijn veel verschillende afvalsoorten en daarom ook veel verschillende rolcontainers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een restafval, glas, plastic, karton/papier of organisch rolcontainer. Al deze containers verzamelen andere afvallen waardoor je gemakkelijk afval kunt scheiden. Bij het scheiden van afval, is het noodzakelijk om te kijken of je het afval in de juiste container gooit. Gelukkig is hier een goede oplossing voor. Zo hebben alle rolcontainers een andere kleur. Daarnaast zijn de containers ook gemarkeerd waardoor je gemakkelijk kunt herkennen welk afval jij weg moet gooien. Zo voorkom je dat je het afval in de verkeerde rolcontainer gooit.