Waarom een ICT-bedrijf inschakelen?

Organisaties worden tegenwoordig steeds afhankelijker van IT-systemen. Niet alleen om efficiënt te kunnen werken, maar ook voor de veiligheid van hun gegevens. Daarom is het belangrijk dat je een goede samenwerking met een ICT-bedrijf opbouwt. Maar wat is nu precies een ICT-bedrijf? En welke soorten managed services zijn er allemaal? In dit blog lees je alles over het inschakelen van een ICT-bedrijf.

Wat is een ICT-bedrijf?

Een ICT-bedrijf, ook wel een it bedrijf genoemd, is een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, implementatie en het onderhoud van informatietechnologie voor organisaties. Je kunt hierbij denken aan softwarepakketten en -systemen, maar ook aan het netwerkbeheer of de beveiliging van gegevens. Kortom: alles wat te maken heeft met IT binnen een organisatie valt onder de noemer ICT.

Wat voor soorten ICT-bedrijven zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten ICT-bedrijven, maar we kunnen ze grofweg in twee categorieën indelen: IT-dienstverleners en IT-system integrators.

IT-dienstverleners zijn bedrijven die voornamelijk gericht zijn op het aanbieden van diensten, zoals het beheren van een netwerk of het onderhoud van servers. IT-system integrators daarentegen zijn bedrijven die zich richten op het bouwen van maatwerkoplossingen voor klanten. Ze maken bijvoorbeeld een softwarepakket op maat, of ontwikkelen een nieuw IT-systeem dat aansluit op de bestaande systemen van een organisatie.

Waarom een ICT-bedrijf inschakelen?

Er zijn veel redenen waarom je als organisatie ervoor kunt kiezen om een ICT-bedrijf in te schakelen. Misschien heb je binnen je organisatie een aantal IT-uitdagingen waar je zelf niet uitkomt, of kun je wel wat hulp gebruiken bij het onderhoud van de IT-systemen. In ieder geval kan een ICT-bedrijf je helpen met het optimaliseren van de IT-infrastructuur binnen jouw organisatie. 

Waar moet je op letten als je een ICT-bedrijf gaat inschakelen?

Er zijn verschillende factoren waarmee je een ICT-bedrijf kunt beoordelen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de ervaring van het bedrijf, en of ze al vaker projecten hebben uitgevoerd in jouw branche. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de cultuur fit: past de manier waarop het ICT-bedrijf werkt wel bij jouw organisatie? Tot slot is ook de prijs natuurlijk een belangrijke factor om mee te wegen.

Hoeveel kost het om een ICT-bedrijf in te schakelen? Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het project en de duur ervan. Ook de ervaring van het ICT-bedrijf en de locatie spelen een rol in de prijs.