Verschillende soorten ovens voor de horeca

Elke restaurant, snackbar en bakkerij moet natuurlijk een apparaat hebben waar er gerechten en ingrediënten gebakken kunnen worden. Het is dus belangrijk dat een horecaonderneming voorzien is van een oven. Wanneer jij zelf een horecaonderneming gaat openen, dan wil je natuurlijk weten welke verschillende ovens er zijn en welke het beste zijn.

 

Gas of elektrisch?

Het is ten eerste belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten ovens er zijn. Dat zijn namelijk elektrische ovens en gasovens. Het is belangrijk dat je een verstandige hieruit maakt. Gasovens zijn vaak ouderwets en zie je vrijwel alleen maar in snackbars staan. Gerechten klaarmaken in een gasoven gaat zeker sneller maar meestal gaat de smaak daardoor verloren. Ook is een gasoven duurder dan een elektrische oven en dat zul je direct merken aan de energierekening. Elektrische ovens zijn ook beter voor het milieu omdat je geen fossiele brandstoffen zoals gas nodig hebt. 

 

Heteluchtoven

Als je gerechten op een lekkere en gezondere manier wilt klaarmaken, dan kan je het beste voor een elektrische heteluchtoven kiezen. Heteluchtovens gebruiken namelijk geen vet zoals een frituurpan en daardoor kan je er gezondere snacks in klaarmaken. Heteluchtovens zijn overigens ook perfect voor het braden en bakken van vis en kip. Een hetelucht oven is niets anders dan een oven dat gerechten klaarmaakt met extreem hete lucht. Dit kan in sommige gevallen oplopen tot driehonderd graden. 

Combimagnetron

Als je opzoek bent naar een oven met meer functies, dan kan je het beste kiezen voor een combimagnetron. Een combimagnetron is namelijk een oven en een magnetron in een. Het heeft een hetelucht functie maar je kan er ook in stomen en gebruik maken van de magnetron functie. Helaas zie je dit weinig voorkomen in de horeca, dat heeft ermee te maken dat eigenlijk weinig tot geen combimagnetrons voor in de horeca gemaakt en verkocht worden. Je ziet ze vaker in een keuken bij iemand of jezelf thuis staan. 

 

Waar kan je een oven kopen

Als je een oven wilt aanschaffen voor je horecazaak, dan kan je dat het beste doen bij een groothandel of een bekend bedrijf zoals XXL Horeca. Zij verkopen namelijk hoogwaardig apparatuur dat van uitstekende kwaliteit is. Ook verlenen zij altijd de service die je nodig hebt. Als je niet kan kiezen uit de verschillende leveranciers, dan kan je het beste de verschillende leveranciers vergelijken en aan de hand van de vergelijking een keuze maken.