Tips voor het openen van een zakelijke rekening als ondernemer

Je bent net een nieuwe onderneming gestart en besluit een zakelijke rekening te openen. Dat doe je omdat je zakelijk en privé gescheiden wilt houden. Een wijs besluit. Maar wat is nu een goede zakelijke rekening en waar moet je allemaal rekening mee houden? Het kan nog wel eens onduidelijk zijn bij welke banken een zakelijke rekening openen verstandig is. Natuurlijk wil je ook de kosten zo laag mogelijk houden, vooral als je een kleine onderneming bent. In dit artikel een aantal tips die je op weg helpen om een zakelijke rekening te openen.

Zo laag mogelijke kosten bij een zakelijke rekening is niet alles

De kosten van een zakelijke rekening spelen een zeer belangrijke rol als je een zakelijke bankrekening vergelijken. Als je voor goedkoop gaat dan is een zakelijke rekening openen bij N26 verstandig, omdat het daar geheel gratis is. Maar goedkoop is niet alles. Je wilt ook een bank hebben waar je van op aan kan. Dat houdt in dat ze gebruiksvriendelijk voor klanten zijn en een goede klantenservice hebben. Dus kijk tijdens het vergelijken niet alleen naar de kosten, maar ook goed naar de service.

Knab Bank is een van de snelst groeiende banken in Nederland

Als je een combinatie van beide wilt, zo laag mogelijke kosten en uitstekende service, dan kom je snel uit bij Knab Bank. Dit wordt voor zelfstandige zonder personeel vaak gezien als beste bank om een zakelijke rekening te openen. Het is overigens ook een van de snelst groeiende banken en dat is niet voor niets. Je krijgt bij Knab Bank kwaliteit, zeer goede kwaliteit. Dat uit zich bijvoorbeeld in de klantenservice. De klantentevredenheid ligt op 89% en je hebt er nooit langere wachttijden langer dan één minuut. Daarnaast is Knab Bank van 08.00 tot 22.00 beschikbaar en dat zeven dagen in de week.

Een zakelijke rekening openen bij een grootbank is niet verstandig

Grootbanken zijn banken zoals Rabobank, ABN Amro en ING Bank. Is het verstandig om daar een zakelijke rekening te openen? Nee dat is het niet, omdat dit soort banken een vast pakket aanbieden. Dit vaste pakket biedt jou allerlei extra’s die je niet nodig hebt. Je wilt zoveel mogelijk besparen op je zakelijke rekening, dus al die extra's opties zijn niet nodig. Je gaat bij deze grootbanken voor dingen betalen die helemaal niet nodig zijn. Daarom is een zakelijke rekening openen bij een grootbank af te raden. Meer over zakelijke rekeningen openen vind je op ZZP Daily.