Mooie steden voor een vakantie in Portugal

Portugal is een mooi land binnen Europa om op vakantie te gaan. Je kan, maar hoeft er niet voor te vliegen, dus het is mogelijk om er milieubewuster te komen, het heeft veel strand en het is er vaak heerlijk weer. Daarbij is de taal prachtig en zijn er veel mooie steden en landschappen die de moeite van het bezoeken waard zijn. Voor jong en oud is Portugal een zeer geschikt land om vakantie te vieren. 

Stedentrip

Wat leuk is als je veel van de steden wil doen, is een vakantie doen waarin je meerdere steden voor een korte periode bezoekt. Je kan zomaar vijf steden in drie weken bezoeken. Dan heb je wel rustig de tijd om even goed rond te kijken in elke stad, maar ga je je niet vervelen op dezelfde plek. Als je een “Stedentrip portugal” opzoekt krijg je ongetwijfeld en een lijstje de stad Porto te zien. Een “Stedentrip porto” is populair voor een reden, Porto is namelijk een hele leuke stad. Het is de stad van de Port (goh!), vandaar de naam. Maar het heeft ook prachtige historische gebouwen. 

Algarve

Algarve is de meest zuidelijke provincie van het land. Dit gebied staat bekend om de mooie kustlijn, die 200 kilometer lang is en goudkleurig. Algarve telt veel bijzondere plekjes. Lagos is een goede uitvalsbasis om dit gebied te verkennen. Het is een leuk stadje en is centraal gelegen. Een tip is om een huurauto te nemen en daarmee rond te rijden naar de andere plekjes, vanuit Lagos. Je kan bijvoorbeeld gaan kajakken. En er zijn uiteraard heel veel mooie stranden.

Lissabon

De hoofdstad kan je natuurlijk niet overslaan. Lissabon heeft een bruisend nachtleven, met name op Pink Street, dus dat is een aanrader als je met een vriendengroep gaat. Maar er is ook een mooie botanische tuin, en bijvoorbeeld een groot kasteel, namelijk Castelo São Jorge. Dit kasteel ligt op een 110 meter hoge heuvel. Dit is een van de oudste bouwwerken in Lissabon. Als je er bent heb je ook nog eens een mooi uitzicht op de stad. 

Sintra

In Sintra staan kastelen en paleizen als uit een film. Hier woonden vroeger de allerrijkste mensen, en dat is te zien. Pena Palace is het hoogtepunt, letterlijk, want het ligt op het puntje van een berg van een halve kilometer hoog. Het is prachtig door de felle kleuren en ligging. Dit was het voormalige zomerpaleis van de koninklijke familie. De koning hield van natuur, dus in de gigantische tuin die bij het paleis hoort vind je planten van over de hele wereld die speciaal voor de koning zijn geplant.