Je auto verkopen? Zo doe je dat!

Heb je een auto staan waar je vanaf wilt? Dan is het slim om te gaan kijken of je de auto kan gaan verkopen. Voordat je de auto gaat verkopen is het belangrijk om verschillende dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken, controleren op beschadegingen etc. Daarnaast is het belangrijk dat alle documenten in orde zijn. Vervolgens wil je natuurlijk ook de waarde van je auto kunnen bepalen. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Auto schoonmaken

Het is belangrijk dat uw auto schoon is. De reiniging is niet alleen belangrijk om de auto er goed uit te laten zien, maar ook om de waardebepaling van de auto makkelijker te maken. Begin met het stofzuigen en volledig reiniger van de binnenkant van de auto. Denk hierbij niet alleen aan de stoelen maar ook alles onder de stoelen, het dashboard, het stuur, alle kleine vakjes etc. Wanneer je dit gedaan hebt is het belangrijk om de buitenkant goed schoon te maken. Je kan zelfs de koplampen (laten) poleisten zodat deze er als nieuw uitzien. Daarnaast is het belangrijk om niet de banden en de velgen te vergeten.

Waarde van de auto bepalen

Er zijn een aantal zaken die de waarde van uw auto bepalen. Bijvoorbeeld het bouwjaar, het model en de kilometerstand. Daarnaast is het belangrijk dat de auto in goede staat verkeert, zowel van binnen als van buiten. Dan moet de auto ook originele onderdelen en accessoires hebben. De waarde van je auto laten bepalen of direct een aanbod krijgen op je auto kan tegenwoordig gemakkelijk online. Verkoop auto kan je gemakkelijk via OSW.nl laten doen.

Welke documenten heb je nodig?

Als u uw auto wilt verkopen, is het belangrijk dat u over alle documenten van de auto beschikt. Als je de auto bijvoorbeeld voor een langere periode hebt, kan het zijn dat de titel verloren gaat. Dan moet u contact opnemen met de gemeente om een ‚Äč‚Äčkopie van de titel te krijgen. Dan moet je natuurlijk wel de kentekenplaten en verzekering hebben.

Breng alle beschadegingen in kaart

Het is belangrijk dat u alle schade die de auto heeft noteert. Het is hierin belangrijk om eerlijk te zijn naar de nieuwe eigenaar. Je wilt namelijk niet hebben dat iemand achteraf terug komt omdat hij of zij bepaalde beschadegingen ontdekt heeft.

Losse onderdelen

Het is belangrijk dat u de auto goed nakijkt om te zien of er losse onderdelen zijn. Je moet ook de onder de motorkap en onder de auto controleren.