Ik wil binnenkort gaan varen

Als je binnenkort wilt gaan varen dan heb je natuurlijk een boot nodig als je er zelf geen hebt. Hier vind je meer informatie over het regelen van een boot en wat daarbij komt kijken. Op deze manier kan je namelijk gerust een dagje gaan varen en genieten van het warme weer en het water. 

 

Een boot huren of kopen?

Boten kunnen verschrikkelijk duur zijn en ook de onderhoudskosten van boten zijn enorm hoog. Als je een keertje wilt gaan varen dan kan je het beste een boot huren in plaats van een boot kopen. Een boot huren kost enkele tientjes tot enkele honderden euro’s per dag en dat is goedkoop. Vrijwel iedere bekende plek om te gaan varen kent een of meerdere verhuurbedrijven waar je gemakkelijk een boot kan huren. Als je in de toekomst vaker wilt gaan varen dan kan je het beste een boot aanschaffen omdat je dan op langer termijn goedkoper uit bent. Wanneer je een boot aanschaft dan moet je wel rekening houden met de brandstofkosten en de onderhoud die de boot nodig heeft. Ook heb je een vaste ligplaats nodig voor je boot en deze moet je ook huren of kopen. De kosten van het aanschaffen van een boot kunnen dus snel uit de pan rijzen, behalve als het om een rubberboot gaat natuurlijk. Daarom is het belangrijk dat je er goed over nadenkt en goed onderzoek doet voordat je overgaat op het aanschaffen van een boot

 

Veilig varen

Iedereen die in Nederland een boot wil besturen die groot is of een aardige snelheid kan behalen moet een vaarbewijs hebben. Een vaarbewijs is niet super duur en je kan een vaarbewijs vrij snel halen. Er zitten natuurlijk wel verschillen in de vaarbewijzen want boten en schepen kunnen natuurlijk erg in grootte verschillen. Daarom is het verstandig dat je onderzoek doet naar de vaarbewijs die je nodig hebt om legaal op de Nederlandse wateren te mogen varen. Als je gaat varen dan wil je natuurlijk ook op een zo veilig mogelijke manier gaan varen. Wanneer je kleine kinderen of jonge kinderen aan boord hebt dan ga jij je daarover extra zorgen maken. Het is belangrijk dat kinderen niet gemakkelijk in het water kunnen vallen en als ze buiten komen dat ze altijd een reddingsvest dragen. Als iemand een reddingsvest draagt en in het water valt dan blijft de persoon drijven ongeacht het gewicht of de sterkte van de stroming in het water.