Het inrichten van de perfecte mancave

Voor veel mannen is het natuurlijk een droom om een heuse mancave in hun huis te hebben. Na een lange werkdag even terugtrekken in je eigen kamer, of in het weekend er lekker met je vrienden een biertje doen. Als je als man op jezelf woont, kun je natuurlijk van je hele huis een grote man cave maken. Heb je al een vrouw en kinderen? Dan moet je natuurlijk geluk hebben dat er een kamer in het huis of een schuur over is die je mag omtoveren tot mancave. Een mancave ziet er in films en series al snel heel erg tof uit, maar hoe kun je ervoor zorgen dat je thuis eenzelfde resultaat krijgt? Met onderstaande tips maak jij een mancave waar jijzelf en je vrienden niet meer uit weg te slaan zijn.

Een bar en een pool- of pokertafel

Laten we eerlijk zijn, wat is nou een man cave zonder bar? Een bar in je huis klinkt natuurlijk meteen erg chique en luxe, maar dit kan natuurlijk in alle maten en hoeft helemaal niet duur te zijn. Een bar hoort immers wel bij de belangrijkste man cave spullen. Je kunt zelf een bar klussen met grove steigerhouten planken, hiervoor heb je natuurlijk wel wat ruimte nodig. Als je echt wilt uitpakken kun je zelf een hele tap installeren, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een wat kleinere thuistap. heb je wat minder ruimte in je huis? Dan kun je ook een drankkar installeren als sterke drank bar, dit geeft al een hele leuke sfeer. Naast een bar mag een pool- of pokertafel in een mancave natuurlijk ook niet vergeten worden. Dit kun je kopen in verschillende winkels, of voor een prikkie op de kop slaan op marktplaats of een andere tweedehands winkel.

Kunst

Een mancave kun je nog meer aankleden door het ophangen van kunst aan de muren. Dit klinkt misschien helemaal niet zo stoer, maar dat ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor kunt je ophangt. Denk bijvoorbeeld aan stoere popart schilderen, die je kunt kopen op popartschilderijen.nl. Ook is het erg gaaf om zwart wit foto’s op te hangen van dongen die je heel leuk vindt of plekken waar je graag komt. Ben je bijvoorbeeld helemaal into motorrijden, dan is het gaaf om een mooie plaat van een motor op te hangen. Zo geef je jouw mancave spullen ook nog eens een persoonlijke touch. Ook kun je natuurlijk zelfgemaakte foto’s aan de muur hangen.