Het gemak van een bakfiets!

Breng jij ook graag de kinderen met de fiets naar school? Tegenwoordig kiezen vele ouders ervoor om de kinderen te laten fietsen naar school of brengen zij de kinderen graag zelf met de fiets. Het is onnodig om de kinderen te brengen met de auto en zul je eerlijk gezegd ook niet snel een parkeerplek vinden op het schoolterrein. Oudere kinderen kunnen zelf gaan fietsen en zul je ze begeleiden, maar kun je voor de jongere kinderen juist kiezen voor een bakfiets. Met de bakfiets fiets je gemakkelijk van huis naar school, neem je de kinderen mee en kun je hierna gemakkelijk je boodschappen doen, zonder dat je met tasjes aan je stuur of op de bagagedrager hoeft te fietsen!

Wat is een bakfiets?

Een bakfiets staat bekend als een transportfiets met twee of drie wielen die beschikt over een grote bak voorop. Bagage kan makkelijk vervoerd worden en zag je deze bakfietsen vroeger vooral bij een melkboer, groenteboer en andere handelaren. Tegenwoordig zijn de bakfietsen luxer en voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo kun je hem alsnog gebruiken om goederen mee te vervoeren, maar is het ook een ideale fiets om te fietsen met je kinderen en deze te brengen naar school. De kinderen zitten comfortabel, veilig en heb jij zelf je inspanning van de dag weer gehad!

Mocht je het toch niet zo fijn vinden om in een reguliere bakfiets te rijden, dan zijn er gelukkig nog andere opties. Wellicht vind je het erg zwaar om te trappen of kost het je erg veel energie. Wanneer dit het geval is, is het mogelijk om te kiezen voor een elektrische variant van de bakfiets!

Kies voor een elektrische bakfiets!

Wanneer je graag wilt beschikken over een bakfiets maar je jezelf niet teveel wilt inspannen, kun je kiezen voor een elektrische bakfiets. De elektrische bakfiets zal worden aangedreven door een elektrische motor en zul je hierdoor minder kracht hoeven te zetten. Je komt gemakkelijker vooruit en bespaart dus je energie, waardoor je meer eeneiige over houdt of juist langere afstanden kunt fietsen. Zo kun je met een elektrische bakfiets prima een stuk fietsen naar een park of het bos, om hier lekker te spelen en vervolgens weer huiswaarts te keren. 

Je kunt je gemakkelijk online oriënteren en vind je hier een overzicht voor alle verschillende bakfietsen. Kies de gewenste bakfiets uit, maak een proefrit vanuit een zaak, waarna je snel zult beschikken over je bakfiets en hier overal mee naartoe kunt rijden!