Denk hier goed aan voordat je een motor aanschaft!

Er zijn overal ter wereld mensen die het geweldig vinden om met de motor op pad te gaan. Hoge snelheden behalen en echt even nergens anders aan hoeven denken. Velen genieten hier intens van en willen na een tijd gebruik gemaakt te hebben van een motor, ook niet meer terug. Als jij net je motorrijbewijs hebt gehaald en graag zo snel mogelijk zelf op pad wilt kunnen gaan, dan is het belangrijk dat je op korte termijn een dag de tijd neemt om het een en ander te regelen.

 

Zorg voor mooie maar vooral ook veilige motorkleding

Als je sindskort je motorrijbewijs hebt en al een mooie motor hebt gekocht, dan wil je het liefst zo veel mogelijk gebruik maken van de motor. Echter, voordat je pas echt gebruik zou moeten maken van een motor, is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste motorkleding. Met goede motorkleding voorklein je namelijk de kans op lichamelijk letsel. Bovendien kan het bijvoorbeeld in de winter ook erg prettig zijn om goede motorkleding te hebben. Wanneer je namelijk lange stukken met een hoge snelheid rijdt, dan kan het nogal koud worden.

 

Bekijk de hoeveelheid wegenbelasting

Net als bij een auto zul je bij een motor elke drie maanden wegenbelasting moeten betalen. Om hoeveel wegenbelasting dit precies gaat, hangt af van de motor. Zorg ervoor dat je dit uitzoekt voordat je een motor koopt. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je er pas nadat je de motor hebt gekocht achterkomt dat dit bedrag stukken hoger is dan wat je dacht.

 

Kies de juiste motorverzekering

Het vinden van de juiste motorverzekering is erg belangrijk als je dagelijks gebruikt maakt van een motor. Wanneer er namelijk een ongeluk ontstaat door jouw toedoen, dan is het erg prettig als je niet zelf voor al deze schade moet opdraaien. Welke verzekering het beste bij jou past, hangt af van je rijdstijl.

Welke motorverzekeringen zijn er?

Bij het verzekeren motor is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden. Vaak is het hoe minder premie je betaalt, hoe hoger het risico dat je loopt. Zo betaal je voor een WA verzekering basis het minst geld, maar ben je wel enkel verzekerd voor de schade die je aanricht bij een ander. Mocht je graag ook verzekerd willen zijn voor de schade die ontstaat aan je eigen motor, dan kan een All Risk motorverzekering een goede optie zijn. Bij een All Risk motorverzekering ben je ook verzekerd tegen diefstal en vandalisme. Echter, wat de beste motorverzekering voor jou is, hangt dus vooral af van hoeveel risico je wilt lopen.